Datum: 19-03-2012

Educatieve game LetterSchool favoriet in de VS en Nr 1 in Nederland

LetterSchool, de nieuwe educatieve app van Boreaal, is populair in de VS. De Nederlandstalige versie is net uitgebracht en staat nu al in de top 5 van onderwijs apps in iTunes.

LetterSchool leert jonge kinderen schrijven. Als tovenaars schrijven zij letters en cijfers met fluitende stoomtreintjes, feestelijk snoepgoed, piepende banden, pluizige dieren en brommende grasmaaiers. De grappige hints, verrassende geluidseffecten en prachtige animaties maken dat de kids eindeloos spelen én hun handschrift oefenen.

De app won recentelijk de award ‘Best Educational Game’ en domineert nu de strijd voor andere awards. Experts zijn unaniem lovend over LetterSchool. Men is onder de indruk van het innoverende karakter van de schrijfinstructies, de hoge kwaliteit van de app en vooral van het plezier dat LetterSchool de kinderen biedt.

De iPad, iPhone en iPod Touch geven als moderne leitjes schrijfles. Leerkrachten en ouders hebben vaak niet de tijd die nodig is om complexe schrijftrajecten eindeloos opnieuw voor te doen en met de kinderen te oefenen. Door overvolle onderwijsprogramma’s, neemt het aantal schrijflessen af terwijl het aantal kinderen met schrijfproblemen gestaag toeneemt. De innoverende schrijfinstructies van LetterSchool zijn daarom hard nodig! En wat is er leuker dan plezier te beleven en tegelijkertijd te leren schrijven?

De makers hebben al hun ervaring in onderwijs, software-ontwikkeling en computer graphics gebundeld om de zeer intuïtieve game LetterSchool te creëren.

Kijk naar een demonstratie video op YouTube

Awards

Nominatie Media Ukkie Awards
Editor’s Choice Award
Beste Educatieve Game
Beste Educatieve App
Beste Mobiele App voor Thuisonderwijs
Top Pick
Editor’s Favorite
Editor’s Choice

iTunes

Nederland
België

Meer weten over LetterSchool?